Φιλέτο μπακαλιάρου ψητό με μυρωδικά κ πατατοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
Για το μπακαλιάρο
4 φιλέτα μπακαλιάρου
30γρ ελαιόλαδο
5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
20γρ τζιντζερ ψιλοκομμενο
1 πιπεριά τσίλι φρέσκια η ξερή χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμενη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μείγμα 5 πιπεριών
Για την πατατοσαλάτα
1kg πατάτες για βράσιμο
80γρ ελαιόλαδο
30γρ φύλλα απο φρέσκο θυμάρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Θαλασσινό αλάτι με λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπακαλιάρο
Σε ενα μπολ τοποθετούμε τα φιλέτα . Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο . Προσθετουμε αλάτι, πιπέρι, τζιτζερ, πιπεριά, φύλλα θυμαριού κ γυρίζουμε απο την άλλη πλευρα τα φιλετα κ επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη κ τα βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι κ πάνω της τοποθετούμε τα μαριναρισμένα φιλέτα αφου τα πιέσουμε μαλακά με τα δαχτυλά μας για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 200c γκριλ. Βάζουμε το ταψί στη μέση του φούρνου κ ψήνουμε τα ψάρια για 7'-10' (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου). Γυρίζουμε τα φιλέτα απο την άλλη πλευρά κ ψήνουμε πάλι 7'-10.
Σερβίρουμε με βινεγκρέτ λεμονιού (ελαιόλαδο,λεμόνι,μουστάρδα χτυπημένα)
Για την πατατοσαλάτα
Βάζουμε τις πατάτες μας να βράσουν με τη φλούδα αφού τις έχουμε πλύνει. Είναι έτοιμες όταν μπαίνει το μαχαίρι εύκολα στην πατάτα.
Τις ξεφλουδίζουμε κ τις κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι ζεστές(αν δεν αντέχετε τη θερμοκρασία μπορείτε να κρατατε την πατάτα με μια λαβίδα ή μια καθαρη πετσέτα).
Τις βάζουμε σε ενα μπολ κ προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το θαλασσινό αλάτι, πιπέρι ,θυμάρι ,σχοινόπρασο κ ανακατευουμε μαλακά με ενα κουτάλι να πανε παντου τα υλικά μας. Δοκιμάζουμε κ προσθετουμε κάτι αν λείπει.