Σπετζοφάι                                                    

 
ΥΛΙΚΑ
 
4 χωριάτικα λουκάνικα ή τσορίζο ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες κέρατο ροδέλες
2 πιπεριές φλωρίνης ροδέλες
2 καρότα ροδέλες
2 κρεμμύδια εμινσέ(φέτες)
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2κ.γ. ζάχαρη
1κ.σ. βαλσάμικο κρέμα
1κ.γ.καπνιστή πάπρικα
1κ.γ.μπούκοβο
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι κόκκινη σάλτσα(έτοιμη απο μας με κρεμμύδι,σκόρδο,βασιλικό,κύβο λαχανικών)
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 
 Σε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν με λίγο αλάτι. Μόλις μαλακώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια σβήνουμε με το βαλσάμικο.
 
Ρίχνουμε το λουκάνικο να  πάρει χρώμα
 
Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές να σωταριστούν κι αυτές για λίγο. Ρίχνουμε το σκόρδο την πάπρικα και το μπούκοβο.
 
Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί
 
Οταν εξατμιστεί το αλκοολ προσθέτουμε τη σάλτσα και 2 ποτήρια νερό.
 
Αφήνουμε να βράσει 20-25 για να δεσει η σάλτσα.
 
Ολοκληρώνουμε με το σχοινόπρασο και αλάτι αν χρειαστεί.