Pesto             

 
ΥΛΙΚΑ
 
1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό 
250γρ ελαιόλαδο
150γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο
150γρ παρμεζάνα τριμμένη (αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε με pecorino η γνωστή pesto alla genovese)
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι 
Πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Κανονικά η πέστο γίνεται στο γουδοχέρι αλλά επειδή εμέις θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα έτοιμα βαζάκια με κάτι γρήγορο θα χρησιμοποιήσουμε multi. 
 
Βάζετε λοιπόν το κουκουνάρι στο multi με το σκόρδο κ τα χτυπάτε να λιώσουν. 
 
Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, την μισή παρμεζάνα κ το μισό λάδι κ χτυπάμε.
 
Ελέγχουμε πόσο πηχτό είναι το μείγμα μας κ μοντάρουμε αν προσθετοντας κ τα 2 υλικά μας εναλλάξ η μόνο το λάδι αν θέλουμε να γίνει πιο αραιή. 
 
Τελειώνουμε με αλατοπίπερο.
 
Διατηρούμε σε βαζάκι με ελαιόλαδο στο ψυγείο κ τη χρησιμοποιούμε όπως ακριβώς θα κάναμε με του εμπορίου.