Σάλτσα ντομάτας

 
ΥΛΙΚΑ
 
500γρ πουμαρό σάλτσα ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες χωρις τη φλούδα και τα σπόρια
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2σκελίδες σκόρδο
2κ.σ.ξερό βασιλικό
500γρ ζωμό λαχανικών(που εχουμε φτιάξει ή ενα κύβο διαλυμένο σε νερό)
4κ.γ.ζάχαρη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι.
 
Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο αλλα προσέχουμε να μην καεί και πικρύσει.
 
Προσθέτουμε την ντοματα και την ζαχαρη.
 
Βράζουμε για μερικά λεπτα και προσθετουμε το ζωμο και τον βασιλικο.
 
Σιγοβράζουμε περίπου 25-30 για να γλασάρει η σάλτσα μας. 
 
Η τέλεια σάλτσα ντομάτας μοιάζει με μαρμελάδα.