Λαδένια
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
300γρ νερο
410γρ αλευρι κοσκινισμένο
10γρ αλάτι
8γρ ξερή μαγιά
7γρ ζαχαρη
2γρ ρίγανη
1γρ πιπερι
50γρ λάδι για το ταψί
Για την λαδένια
3 ντομάτες χοντροκομμένες
1 κρεμμυδι σε φετες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λιγο λάδι για ράντισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγια στο χλυαρο νερό.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι . Προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπερι, τη ζάχαρη κ τη ριγανη κ μετά το νερό με τη μαγιά. Δεν πρέπει να ζυμώσουμε καθόλου. Με μαλακές κυκλικές κινήσεις ομογενοποιούμε τα υλικά . Γίνεται μια υγρή κ κολώδης ζύμη.
Σε ένα τετράγωνο ταψακι 35x25 απλώνουμε το λάδι μας κ τοποθετούμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη κ αφήνουμε τουλάχιστον 2ώρες σε θερμοκρασία δωματιου να φουσκώσει .
Απλώνουμε ολα τα υλικά πάνω στη ζυμη ομοιόμορφα .Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε τη λαδένια με αλουμινόχαρτο κ ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 40'. Ξεσκεπάζουμε τη λαδένια κ ψήνουμε για 20' ακόμη .
