Carrot Cake 
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
225 γρ ζαχαρη
300γρ ελαιολαδο ή ηλιέλαιο
500γρ καρότο τριμμένο
150γρ καρύδι ψιλοκομμένο
300γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1κ.γ. κανέλα
1κ.γ.μπεικιν πάουντερ
1/2κ.γ.μαγειρική σόδα
1/2κ.γ.ανθό αλατιού
1 φρέσκια βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
250γρ τυρί κρέμα
125γρ βούτυρο
70γρ ζάχαρη άχνη
1 φρέσκια βανίλια ή εσάνς βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι κ χτυπάμε αλλα 2λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο κ ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Συνεχίζουμε με το αλεύρι κ όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μαλακά με τη μαρίζ να ομογεννοποιηθουν.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ενα ταψί κ ψήνουμε 45-55 λεπτά στους 180c ανάλογα το φούρνο. Πρέπει να ελένξετε το κάτω μέρος του κείκ γιατι μπορεί να μεινει πολυ υγρό λόγο του καρότου ακόμα κ αν τρυπάτε με το μαχαίρι κ βγαίνει στεγνό .
Αφου ψηθεί πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει πριν απλώσετε την βουτυρόκρεμα.
Για την βουτυρόκρεμα
Χτυπάτε με το μίξερ τα 3 μας υλικα να αφρατέψουν κ το στρώνουμε πάνω στο κεικ. Το βάζουμε στο ψυγειο μετα για να σταθεροποιηθει η κρέμα.
TIP
Για παραπάνω απόλαυση μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα του κεικ σε 2 ταψάκια. Οταν ψηθουν θα είναι σαν 2 παντεσπανια. Βάζουμε την βουτυρόκρεμα πανω στο ενα κ το βάζουμε στο ψυγειο να παγώσει. Μετά απο 3-4 ωρες τοποθετουμε πάνω απο την βουτυρόκρεμα το 2κομματι κεικ κ αλοιφουμε με την υπολοιποη βουτυροκρεμα απο πανω κ γύρω γύρω. Φυσικά για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να διπλασιάσουμε την ποσοτητα απο τα υλικα της βουτυρόκρεμας!
Καλη επιτυχίαα!!!