Ζυμαρικά
1. Για να πετύχουμε το ιδανικό ψήσιμο στα ζυμαρικά πάντα τα βράζουμε 2-3 λεπτά λιγότερο απ ότι λέει η συσκευασία τους αφού έχουν την ιδιότητα να συνεχίζουν να ψήνονται κ μετά απο το σούρωμα τους.
2.Δεν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό μετά το σούρωμα . Πλενοντας τα χάνουν το άμυλο τους με αποτέλεσμα να χάνουν κ την γεύση τους .
Οταν τα ξεπλένουμε είναι κ πιο δύσκολο να απορροφήσουν οποιαδήποτε σάλτσα έχουμε φτιαξει για να τα συνοδέψουμε .
3. Δεν ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα με το νερό που θα τα βράσουμε. Το λάδι δεν τα εμποδίζει να κολλήσουν μεταξύ τους . Το μυστικό για να μην κολλήσουν είναι το άφθονο νερό .Υπολογίζουμε περίπου 1 λίτρο για κάθε 100γρ ζυμαρικών.
4. Δεν αλατίζουμε πολύ έντονα το νερό που θα τα βράσουμε. Το νερό του βρασμού είναι το κατάλληλο υλικό για να δέσει η σάλτσα μας(αφού το άμυλο θεωρείται πηκτική ουσία) αλλά κ για να γίνει πολυ πιο νόστιμη. Συνήθως το χρησιμοποιούμε σε οποιαδηποτε σάλτσα αντί για σκέτο νερό.
5. Μια πολύ γνωστή τεχνική στον μαγειρικό κόσμο είναι το τελείωμα των ζυμαρικών μας μέσα στη σάλτσα. Για να κάνουμε κατι τέτοιο αν π.χ. το ζυμαρικό μας θέλει βράσιμο 12', φροντίζουμε στα 7' να τα ρίξουμε απο την κατσαρόλα που βράζουν, χωρίς να τα στραγγίξουμε στην κατσαρόλα που φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Όμως κ πάλι δεν βράζουμε τα υπόλοιπα 5' που απομένουν αλλά 3'. Όπως είπαμε συνεχίζουν να ψήνονται κ αφου τραβήξουμε την κατσαρόλα μας απο τη φωτιά. Έτσι αυτά τα 2' που υπολείπονται θα έχουν περάσει μέχρι να σερβίρουμε κ να ακουμπήσουμε το πιάτο μας στο τραπέζι .